+31 (0) 167 57 31 48      info@reijnpack.nl

Teeltproces

Bekijk de video: Ontdek hoe de beste witlof wordt gekweekt.
Speel de video af

Ontdek hoe de beste witlof wordt gekweekt...

Handmatig telen

Het telen van rood- en witlof begint bij de wortel. Akkerbouwers op het eiland Goeree-Overflakkee telen ieder jaar zo’n 110 hectare wortelpennen voor ons. In mei gaan de zaadjes de grond in, in de herfst is het tijd om te rooien. De oogst slaan wij vervolgens gekoeld op bij ons bedrijf in Sint-Philipsland en kan tot wel een jaar in de koeling bewaard worden.

Om de lof te laten groeien, zetten wij 470 tot 550 wortelen handmatig in een trekbak. Na automatische stapeling rijdt een heftruck de bakken naar de trekcel. In deze donkere ruimte maakt de wortel haarwortels aan die het water en de meststoffen opnemen. In 21 dagen is de rood- of witlof volgroeid. Dan kan het snijden en verpakken beginnen.

Zorgvuldig verpakken

Uniek in Nederland is dat wij al sinds 1978 tegelijkertijd oogsten en verpakken. Zo beperken wij de handelingen en daardoor houdt onze lof de superieure kwaliteit. Het gewas is heel broos, elke krop behandelen we met zorg. Na het snijden en wegen leggen we het gelijk in de eindverpakking.

Verpakken en sealen gebeurt op de door u gewenste manier, in de door u gewenste verpakking. Reijnpack levert de kwaliteitsmerken MasterClass of Classe D’oro.

Stipte levering

Reijnpack doet rechtstreeks zaken met onze – veelal vaste – klanten verspreid over Europa. Onze producten zijn bijvoorbeeld erg geliefd in Italië. Tot onze klantenkring behoren toonaangevende exporteurs en handelshuizen. Omdat we direct contact onderhouden, is Reijnpack flexibel.

Wij leveren de rood- en witlof in de door ieder gewenst volume – ook grote volumes zijn bij ons mogelijk. Bij Reijnpack kunt u zes dagen per week, op elk moment van de dag, grote hoeveelheden witlof komen laden. Op het afgesproken tijdstip staat de vracht gegarandeerd klaar. Want afspraak is afspraak.

Icoon Planet Proof Planet Proof gecertificeerd
Icoon Jaar Rond Jaarrond de beste witlof
Icoon Private Label Uw eigen private label
Icoon Europa Levering in heel europa